Sportcentrum De Helster, Elst
Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is er gelegenheid voor senioren (55+) om te tafeltennissen.

De groep bestaat momenteel uit leden tussen de vijftig en ruim tachtig jaar. Het gaat niet er niet zozeer om de onderlinge wedstrijden te winnen, hoewel dat ook leuk is, natuurlijk. Een goede onderlinge sfeer is hier het belangrijkste.

Tussen het spelen worden wetenswaardigheden uitgewisseld. Een aantal leden heeft vroeger ook getafeltennist en het plezier van vroeger is hier weer terug! Maar er zijn ook leden die nu pas begonnen zijn en dat gaat prima samen in de 55+ groep.

Onder deze introductie zal met enige regelmaat nieuws en mededelingen uit de 55+ groep verschijnen.

Op 21 november 2019 heeft de 55plus haar jaarlijks uitje gehad.

We hebben 's middags een bloemschikworkshop gevolgd onder leiding van Wim en Willeke Mecking bij het Creatief Collectief Elst. We hebben bloemstukken en vogelvoerstukken gemaakt en het was zeer leerzaam. De resultaten waren verbluffend mooi!
We hebben de leuke middag afgesloten met een etentje bij Fine Food Village.

Hieronder een kleine foto impressie!

bloemschikken1 bloemschikken2

Klik op de foto om te vergroten!

In februari ’19 heeft de 55+ groep een dubbeltoernooi voor haar eigen spelers georganiseerd. Er waren 2 speelmiddagen voor nodig om het geheel af te wikkelen. Negen personen die na twee games doordraaien in het dubbelveld totdat iedereen 8 keer 2 games had gespeeld. Dit ging er fanatiek aan toe en elke keer een andere dubbelpartner bracht veel diversiteit in het spel en de uitslag.

Iedere speler kreeg apart zijn scores mee en na 8 ronden is alles opgeteld en bij toerbeurt werd de administratie bijgehouden.
De winnaar Jan Obbema kreeg uit handen van de winnaar van 2017 (Willie) de wisseltrofee uitgereikt.

De prijzen (bonbons) werden na de uitreiking direct verdeeld zodat iedereen het gevoel had te hebben gewonnen.

2019toernooi12019toernooi22019toernooi3

Na 23 jaar lid te zijn geweest van Etac80 is het voor de oudste sporter van Elst genoeg geweest. Nog even heeft hij getwijfeld of hij na zijn heupoperatie nog door zou gaan, maar het risico is te hoog voor een nieuwe blessure.
Op donderdag 22 november hebben de leden van de 55 plus groep samen met Dik zijn vrouw tijdens het jaarlijkse uitje na 23 jaar afscheid genomen van een groot sportvriend. Dik hield van een geintje, ook tijdens het spel, ook werden de balletjes door Dik extra hard opgepompt zodat ze samen met Dik goed zouden stuiteren.

De dames hebben voor Dik ter aandenken nog een mooi bosje met balletjes voor hem gemaakt.

afscheid Dik Kok1 Afscheid Dik Kok2

Het etentje vond plaats in Fine Food Village te Elst.

 

Begin september 2018 is de 55 plusgroep weer gestart en de opkomst is zeer goed. Een middag hadden we zelfs 4 tafels nodig met een dubbelspel bezetting en toen was het wel dringen geblazen met de ruimte.

Er zijn in 2018 weer een paar nieuwe leden bijgekomen die de gemiddelde leeftijd weer wat doen zakken. Het zijn Johan van Elferen en Hans Jansen vanaf april en Wim Mecking en Marc Groenhuis sinds oktober. Hartelijk welkom bij onze gezellige club!
Echter, Ria Janssen en Suus Masselink hebben de groep helaas moeten verlaten.

Op donderdag 22 november hebben we ons jaarlijks etentje en dit keer gaan we zonder aanhang naar Fine Food Village in Elst.
Op die avond nemen we afscheid van Dik Kok die 23 jaar lid is geweest van onze vereniging.  Als we in ogenschouw nemen dat Dik op zijn 65e hiermee is begonnen en nu op zijn 88e nog twijfelt of hij nog een jaartje door zou gaan, echter het risico van vallen is te groot. Als groot liefhebber van vakantie met zijn caravan wil hij dat wel blijven doen al wordt het wel dichter bij huis en niet meer heel Europa door.

Tussen Sinter Klaas en Kerst gaan we nog strijden op de 55 plus bokaal!

55plusnov2018