Sportcentrum De Helster, Elst

Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is er gelegenheid voor senioren (55+) om te tafeltennissen.

De groep bestaat momenteel uit leden tussen de vijftig en ruim tachtig jaar. Het gaat niet er niet zozeer om de onderlinge wedstrijden te winnen, hoewel dat ook leuk is, natuurlijk. Een goede onderlinge sfeer is hier het belangrijkste.

Tussen het spelen worden wetenswaardigheden uitgewisseld. Een aantal leden heeft vroeger ook getafeltennist en het plezier van vroeger is hier weer terug! Maar er zijn ook leden die nu pas begonnen zijn en dat gaat prima samen in de 55+ groep.

Onder deze introductie zal met enige regelmaat nieuws en mededelingen uit de 55+ groep verschijnen.

Klik op onderstaande link voor een verslag door Peter de Kort

55+ Groep bij Romeinse Tempel

2023 01 excursie 55plus 00

ETAC weer actiefDe 55+ groep start weer op 3 september in de Helster. Omdat de situatie i.v.m. het Coronavirus anders is, zullen Jan Obbema en Peter de Kort bij de opening van het nieuwe seizoen aanwezig zijn, om nadere informatie te geven.

Jan heeft de 55+ groep al eerder ingelicht via een e-mailbericht.

 

Op 21 november 2019 heeft de 55plus haar jaarlijks uitje gehad.

We hebben 's middags een bloemschikworkshop gevolgd onder leiding van Wim en Willeke Mecking bij het Creatief Collectief Elst. We hebben bloemstukken en vogelvoerstukken gemaakt en het was zeer leerzaam. De resultaten waren verbluffend mooi!
We hebben de leuke middag afgesloten met een etentje bij Fine Food Village.

Hieronder een kleine foto impressie!

bloemschikken1 bloemschikken2

Klik op de foto om te vergroten!

In februari ’19 heeft de 55+ groep een dubbeltoernooi voor haar eigen spelers georganiseerd. Er waren 2 speelmiddagen voor nodig om het geheel af te wikkelen. Negen personen die na twee games doordraaien in het dubbelveld totdat iedereen 8 keer 2 games had gespeeld. Dit ging er fanatiek aan toe en elke keer een andere dubbelpartner bracht veel diversiteit in het spel en de uitslag.

Iedere speler kreeg apart zijn scores mee en na 8 ronden is alles opgeteld en bij toerbeurt werd de administratie bijgehouden.
De winnaar Jan Obbema kreeg uit handen van de winnaar van 2017 (Willie) de wisseltrofee uitgereikt.

De prijzen (bonbons) werden na de uitreiking direct verdeeld zodat iedereen het gevoel had te hebben gewonnen.

2019toernooi12019toernooi22019toernooi3