Sportcentrum De Helster, Elst

Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is er gelegenheid voor senioren (55+) om te tafeltennissen.
De groep bestaat momenteel uit leden tussen de vijftig en ruim tachtig jaar. Het gaat niet er niet zozeer om de onderlinge wedstrijden te winnen, hoewel dat ook leuk is, natuurlijk. Een goede onderlinge sfeer is hier het belangrijkste.
Tussen het spelen worden wetenswaardigheden uitgewisseld. Een aantal leden heeft vroeger ook getafeltennist en het plezier van vroeger is hier weer terug! Maar er zijn ook leden die nu pas begonnen zijn en dat gaat prima samen in de 55+ groep.
Onder deze introductie zal met enige regelmaat nieuws en mededelingen uit de 55+ groep verschijnen.

2023 11 toernooi 1In november hebben de 55plussers na enkele jaren weer een toernooi gehouden.

De bezetting was heel anders dan de laatst keer met veel nieuwe leden. Onder leiding van de interim wedstrijdleider Wim Mecking, die zelf vanwege een blessure niet mee kon doen, zijn we in twee groepen gestart. In de twee groepen dubbelspel werd gestreden om 4 plaatsen in de finalegroep en de andere 4 kwamen uit in de beloftegroep. In de beloftegroep werd gestreden om plaats 5 t/m 8 waarvan Doortje Polman als laatst bijgekomen lid met de poedelprijs (een heerlijke zelfgemaakte pot jam van Wim) er van door ging.

De strijd in de finalegroep bleef ook na het meetellen van de groepsfase een gelijke stand over: Gert Jan Peek en Peter van Riel. Vanwege tijd gebrek is de finale in een enkelspel van drie games tussen Gert Jan en Peter twee weken later gespeeld. De eerste game was voor Gert Jan maar in de twee opvolgende games wist Peter met behouden spel de te enthousiaste Gert Jan te verslaan.

Toernooi, 2023Toernooi, 2023Toernooi, 2023

De uitreiking van onze bijzondere wisseltrofee aan Peter met applaus van alle deelnemers. Een bijzonder geslaagd toernooi dat zeker vervolg zal krijgen.