Op zondag 2 september hebben er 61 deelnemers van 21 verschillende tafeltennisclubs uit heel Nederland deelgenomen aan het 17e TTV BIT.NL / Sport Europe 35 plus toernooi in Ede.
Er kwamen groepen spelers o.a. uit Amerongen, Hoofddorp, Zwolle, Rotterdam, Purmerend, Elst, Wageningen en Cuijk, om dit jaarlijkse toernooi -in het weekend direct vóór de najaarscompetitie- te spelen in de lokale van TTV BIT.NL.

Het was ook deze aflevering weer gelukt, om poule 1 gevuld te krijgen met sterke landelijke deelnemers en echte veteranen. 
Er viel van mooi aanvallend en verdedigend spel te genieten voor de toeschouwers in een zeer sportieve ambiance. De onderlinge verschillen bleken klein.

Poule 2: Niveau Hoofdklasse en Promotiehoofdklassespelers.
Hier bleken de onderlinge krachtsverschillen ook ultra klein. Op basis van de onderlinge resultaten werd nestor Johan Woudstra knap 1ste, debutant Hans van den Hof 2de, Koert slechts 3de en John Kiele 4de. 5de werd Frank Bijsmans met netjes 4 punten, 6de Sander Wurms, 7de Rene van Dijk en 8ste Bao Nguen.
Verdeeld naar niveau werd er daarnaast in nog 5 poules op niveau 1ste/2de klasse tot en met 6de klasse/recreant gespeeld.

Poule 5: Niveau 2de/3e klas.
Debutant Arjan van Luttikhuizen deelde in deze 10 kamp de lakens uit en zijn verzoek om op 3e klasse niveau te acteren, maakte hij, na een zomer doortrainen, helemaal waar en werd 1ste met 17 punten. Na hem eindigden 3 deelnemers gelijk met 15 punten maar na verrekenen onderling resultaat werd Roan van de Ploeg 2de, Wouter Sonderval 3de en Sipko van Luttikhuizen 4de. 5de Frans van Gent: 13 punten, 6de John van Tilburg: 11 punten, 7de Remco Thijssen: 9 punten, 8ste Joop van Osch: 8 punten, 9de Anton Cocu: 3 punten en 10de Bert van Nijkerken: 3 punten.

Poule 6: Niveau 4de klas.
Een negenkamp met ook weer een klein onder krachtverschil waarbij Arie Soudad en BIT voorzitter Wim van Ooijen beiden op 13 punten eindigden en uiteindelijk Arie, op onderling resultaat deze poule won. Gert van Laere handhaafde zich keurig met 12 punten. Dit juist voor Alan Cheng en Enne Wierda die met 12 punten resp. 11 punten 4de en 5de werden. 6de: Michel Ebben met 10 punten. 7de: Dolly ten Geuzendam met 8 punten en 8ste Frank Vonk: 7 punten. 9de werd Frans Prinsen: 6 punten. (na 6 partijen gestopt).

Direct na de prijsuitreiking door de wedstrijdorganisatoren Wim van Ooijen en Jan Mostert schoven nog 30 deelnemers aan voor het goed gevulde gevarieerde Chinese buffet en werden de barmedewerkers Rita en Hans Andeweg nog even in het zonnetje gezet voor de prettige manier waarop iedereen zijn natje en droogje kreeg.
Voor alle deelnemers was dit toernooi weer een goede voorbereiding op de competitiestart, komende week.