team 1 abtfDeze avond speelden wij een wedstrijd tegen onze -naar verwachting- mede degradatiekandidaat: Hobbit 1. Alan, Joop en Peter moesten proberen tegen Richard van de Enk, Wilfried Leeman en Jos Bierman een voorsprongetje zien te bewerkstelligen.

Joop begon tegen hun sterkste speler: Richard. Die slaat af en toe zo hard, dat je hoopt niet zelf geraakt te worden! Joop moest dus een speelwijze hanteren, volgens een oude Chinese zegswijze: "Wie niet hard kan slaan, moet slim spelen". En zo waar, dat lukte. In de vierde game won Joop nipt met 10-12 mét netballetje mee op het elfde punt.

Alan speelde daarna een vijf-gamer tegen Wilfried, die Alan maar nipt won in de vijfde game. Met zeer offensief blokspel verraste Wilfried Alan telkens weer. Maar de backhand topspin van Alan gaf toch nog net de doorslag.

Peter was daarna niet opgewassen tegen het stugge spel van Jos. Alleen de eerste game was voor hem.

Alan en Joop bouwden daarna de voorsprong weer uit via een fantastisch lopend dubbelspel tegen Richard en Jos! Nog niet zó goed gedubbeld. In drie games werd het Hobbitdubbel opzij gezet. 1-4 voor ETAC; wat een weelde.

Na de dubbel speelde Joop nog tegen Wilfried (winst in vier games voor Joop) en tegen Jos, die na de in drie games door Joop gewonnen partij verzuchtte: "tegen die Oschjes kan ik niet spelen; die hebben zo een raar spel!" Feit is, dat je tegen Jos snel moet spelen, vooral in de backhandhoek.

Peter had niet de vorm van een week geleden, toen hij er verrassen drie won tegen Velp1 en moest het afleggen tegen Richard in drie games, maar hij won wel van Wilfried in vieren. Hier vond hij zij dodelijk van links komende diagonale forehand klappen weer terug.

Ook Alan was niet opgewassen tegen het vaste maar ook bekeken spel van Jos. Tegen Richard echter zorgde hij in de laatste wedstrijd van deze avond voor de kers op de wedstrijdtaart. Met prachtige rally's, meestal ingezet door Alan met zowel fore- als backhandtopspin aanvallen, drong hij Richard ver naar acteren. Echter, Richard liet zich niet zomaar passeren en antwoorden net iets te vaak voor Alan met prachtige contra-aanvallen. Een veelvuldig applaus was hun deel. Dat Alan pas in de vijfde game het onderspit dolf, deed niets af aan zijn prestatie! Een gelijk spel was helaas geen optie, maar wel verdiend.

Even nog nagenieten met Hertog Jan, vervolmaakte deze gezellige avond. Volgende week tegen NOM1. Dat wordt een ander koekie!