team 1 abtfEen wedstrijd met als tegenspelers Richard van de Enk, Wilfried Leeman en Jos Bierman. Alan, Peter en Joop moesten dit klusje zien te klaren, met assistentie van Lotte in het dubbelspel.

Zoals de uitslag laat zien, zijn wij daarin geslaagd, maar deze overwinning kwam anders tot stand dan de verwachting was. Alan, net terug uit Hongkong, won al direct de openingspartij tegen Richard, hun sterkste speler! Met een regelmatig goed lopende backhandspin en ferme forehand smashes versloeg hij Richard in vijf games. Een geweldige opsteker!
Peter trok daarna de overwinning tegen Wilfried in vier games naar zich toe, maar Joop delfde daarna het onderspit tegen Jos in vijf games. Jos was op dreef en speelde het gewoonweg net iets slimmer.

Lotte meldde zich vervolgens voor het dubbelspel en dat betaalde zich positief uit. Tegen Richard en Jos konden Alan en Lotte goed tegenspel bieden. Zij dwongen het dubbel aan de overkant tot het maken van te veel fouten. Zelf produceerden zij met enige regelmaat mooie slagen, die vervolgens ook punten opleverden. Goed samenspel van L&A, waarbij Lotte de bal goed op tafel hield en Alan de klappen uitdeelde. Stand: 3-1.

Peter had het daarna te kwaad tegen Richard, maar Alan verraste weer, door Jos in vijf games te verschalken. Joop had vervolgens niet al te veel moeite met Wilfried, die overigens veel sterker speelde dan in zijn thuiswedstrijd. Dat zou Alan later merken! Stand 5-2.

Peter boekte vervolgens een overwinning op Jos, met krappe cijfers in game drie en vier: Twee maal 12-10. ("Voor bijna het zelfde geld had het ook andersom kunnen wezen" zegt men dan soms.)

De stand was nu 6-2, maar helaas was de ETAC-koek nu op: Joop verloor in vieren van Richard en Alan had totaal geen antwoord op de "zwarte" returns van Wilfried.

Dit was pas onze tweede overwinning van de najaarscompetitie, waar wij wel blij, maar niet trots op zijn!