team 1 abtfDeze avond stond de wedstrijd tegen een degradatiekandidaat op het programma: Spil 1. Zij betraden het slagveld met Hennie van Rossum, Frans Hendriks en Wim ten Dam en namen het op tegen Harry, Joop en Peter. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij als voorlaatste team acht punten voor op Spil en wilden dat graag nog wat uitbreiden, voor de zekerheid.

Zoals de uitslag al verraad, lukte dit aardig door twee overwinningen van ons ieder, tezamen met de dubbel van Harry en Joop.

Harry won overtuigend van Henny en Frans (na een eerste verlies in de eerste game) maar verloor -toch enigszins verrassend- van Wim met 13-11 in de vijfde game. Nipt dus!

Ook Joop verloor zijn eerste partij tegen Frans in de vijfde game. De uitslagen waren wel wat merkwaardig in deze partij: 6-11, 11-2!, dan twee normale games en de vijfde nipte dus voor Frans. Tegen Henny en Wim liep het een stuk beter, al moest Joop de eerste game nog aan Wim laten.

Ook Peter verloor van Frans, die deze avond gedreven maar ook slim speelde. Tegen zijn vertragende noppen versloeg ook Peter zich te vaak. Zijn partij tegen Hennie was nostalgisch: 21-19 (!) in de tweede game. Uiteindelijk won Peter deze partij maar net met 9-11 in de vijfde game. Wim versloeg hij in 4 games, na verlies in de eerste.

Zoals al gememoreerd: Harry en Joop wonnen de dubbel. Onze eerste dubbeloverwinning dit speeljaar! "Jullie moeten maar blijven dubbelen", riep Peter enthousiast!

De avond werd gezellig besloten met Hertog Jan als tafelgenoot. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft. Tegen de koploper Huissen Zand 1 proberen nog wat puntjes te sprokkelen.