team 1 abtfEen nieuw seizoen is weer begonnen!
Vol goede moed gaan we proberen ons weer te handhaven in de 1e klasse ABTF.
Marcin Otto heeft te kennen gegeven ook competitie te willen spelen in de ABTF, dus hebben we hem meteen aangemeld als competitie-gerechtigd lid.

En.... hij mag meteen als debutant invallen bij de eerste wedstrijd tegen Huissen Zand 2, want zowel Joop, Lotte en Alan waren verhinderd.
We waren natuurlijk benieuwd of Marcin het kon redden tegen die gelouterde spelers van de ABTF, die al jaaaaaren competitiespelen. Het viel allemaal reuze mee, want Marcin weerde zich kranig. Hij had zelfs bijna een wedstrijd gewonnen tegen Jos Hendriks. Pas in de 5e game moest hij jammer genoeg buigen met 14-12.
Ook tegen John Barten won hij nog een game, maar hij verloor eervol met 3-1. Tegen Felix Peters had hij geen antwoord, maar Felix is gewoon een geslepen speler met een noppenrubber en bovendien goed in vorm.
Terugkijkend op de eerste avond zei hij dat hij het erg leuk vond en met plezier had getafeltennist.

Harry speelde erg gedegen en met vechtlust. Tegen Jos kwam Harry met 2-0 achter en iedereen dacht al aan verlies. Harry echter niet. Verbeten vocht hij zich terug naar een 3-2 overwinning, mede door een ijzersterke verdediging. Ook tegen John speelde Harry zeer goed en wist ruim met 3-1 te zegevieren.
Tegen Felix was het een ander verhaal. Wat Harry ook deed, in alles was Felix de bovenliggende partij. Felix met jaarlijks dik in de 80% in de 1e klasse is nu eenmaal een hele goede speler, die heel moeilijk te "pakken" is.

Peter speelde die avond goed en won vrij makkelijk zowel van Jos als van John. Tegen Felix ging het ook niet onaardig want hij wist tot 2-2 te komen, dus de 5e game moest de beslissing brengen. Die won Felix echter met 11-7 overtuigend.

Conclusie: 6-4 verloren ( bijna 5-5!!) maar toch hadden we als team een tevreden gevoel. Mede door de sportieve en gezellige tegenstanders en de 4 punten die we naar Elst brachten.