Gisterenavond 17 april hebben Lotte Jensen, Harry Roelofs en Peter de Kort een zeer belangrijke overwinningteam 1 abtf
behaald in de strijd om wel of niet degraderen. We moesten het opnemen tegen Ruud Meijer, Paul Calsbeek en Johan Sip.

En omdat het een zeer spannende, enerverende wedstrijd is geweest en pas de eerste winst voor Etac1, komt er dit keer een uitgebreid verslag.

1. Peter tegen Ruud:
Jarenlang heeft Peter niet weten te winnen van "angstgegner" Ruud. Deze avond was het eindelijk zover en met overtuiging! In 3 sets was de missie geslaagd. Met goed aanvalsspel en eerlijk is eerlijk ook door veel fouten van Ruud.
2. Lotte tegen Paul:
Lotte had totaal geen moeite tegen Paul. Met voorzichtig spel en aanval op de juiste momenten werd Paul duidelijk verslagen. Lotte was trefzeker, terwijl Paul angstig en met weinig zelfvertrouwen speelde.
3. Harry tegen Johan:
Harry begon vrij stroef tegen het goede schuifspel van Johan. Harry herstelde zich op tijd en de sets 2 tot en met 4 waren in zijn voordeel. Het stond daarna al 3-0 voor Etac1.
4. Dubbel Lotte/Peter tegen Ruud/Paul:
Dit werd een 5-setter in het voordeel van Velp 1. Halverwege de wedstrijd werd Lotte per ongeluk geblesseerd door het batje van Peter en ze had behoorlijk wat pijn. Waarschijnlijk heeft dat geleid tot het verlies, want Lotte was in set 4 behoorlijk van de kaart.
5. Lotte tegen Ruud:
Ook deze game werd weer een verrassing van je welste! De in goede vorm zijnde Lotte wist de winst naar zich toe te trekken na verlies in de eerste set. Heel geduldig en met zelfvertrouwen werd Ruud tot verlies gedreven. En deze winst was heel belangrijk want in plaats van een mogelijke 3-2 werd het nu 4-1 !
6. Peter tegen Johan:
Heel makkelijk werd de 5-1 gehaald. Peter had totaal geen moeite met het schuifspel van Johan.
7. Harry tegen Paul:
Paul was in deze game wel beter dan Harry. Bij Harry ging er helaas teveel mis. Nog geen totaalwinst voor Etac, maar 5-2.
8. Lotte tegen Johan:
Ja, na deze game konden we zeggen dat we de eerste winst binnen hadden! Lotte won eveneens zeer overtuigend tegen Johan. Onze concurrent tegen degradatie hadden we een tik uitgedeeld.
9. Harry tegen Ruud:
Dit was de beste partij van Harry. Heel geconcentreerd en met goed aanvalsspel bood Harry heel goed tegenstand.Maar die service van Ruud was Harry vaak te machtig. Heel erg jammer is het, dat Harry in de 5e set nipt verloor met 10-12. De partij was super spannend en iedereen in de zaal leefde erg mee.
10. Peter tegen Paul:
De laatste partij werd begonnen om ongeveer half twaalf. Peter moest zich nog 1 keer mentaal opladen, om de voorsprong verder te kunnen uitbouwen. Wel, dat is gelukkig goed gelukt in 4 sets.

Met deze winst heeft Etac1 een goede slag geslagen, want de stand onderin de 1e klasse is als volgt:
Etac 1       10-38
Hobbit 1    10-34
Velp 1        9-31

Handhaving in de 1e klasse is nog niet gerealiseerd, maar er is wel een goede stap gezet. Velp 1 heeft nog 3 uitwedstrijden tegen sterke tegenstanders, Hobbit1, Huissen Zand 1 en NOM 1. Etac moet nog uit tegen Huissen Zand 1 en thuis tegen Huissen Zand 2; niet de minste tegenstanders.
Het zal nog spannend worden de komende 2 weken.