team 1 abtfDeze avond speelden Joop, Alan en Harry tegen Richard van de Enk, Jos Bierman en Dominique Leeman (als invaller voor zijn vader). Het was de bedoeling dat we zouden winnen, om zo een achterstand op dat team in te lopen en een dreigende degradatie af te wenden. Nou.....dat viel niet mee!

Joop begon tegen Richard, veruit Hobbits beste man. Maar Joop vond het helemaal niet lekker gaan. Er was geen "gevoel" zoals hij klaagde. Toch moest hij pas in de vijfde game capituleren bij een 10 -12 stand. Voornamelijk door verdedigend spel, want afslaan lukte voor een meter (over de tafel!). Daarna was Alan aan de beurt. Paniek! Alan kon nergens zijn batje vinden. Velen zochten mee, zonder resultaat. Maar, wat bleek: Joop had met het batje van Alan gespeeld en dat na zijn wedstrijd keurig in zijn tas opgeborgen! Dat verklaarde natuurlijk ook zijn misperen tegen Richard! Wat....als.....?
Goed, batje weer terecht en Alan kon zijn wedstrijd tegen Jos beginnen. Het werd een thriller, die Alan vanuit een achterstand in de vijfde game met 11-9 in zijn voordeel besliste. Dat het niet meeviel kwam ook door het nieuwe batje van Jos: nu kon hij zijn favoriete schuifspel van nog meer backspin effect voorzien. Knappe en belangrijke zege van Alan. Harry boekte daarna een regelmatige overwinning tegen Dominique in drie games, met heel goed spel.

Hierna speelden Harry en Joop de dubbel en dat was wel de slechtste dubbel van het jaar te noemen. En dat lag aan Joop. Door de batjes-verwisseling was hij geheel uit zijn tafeltennisdoen geraakt, namelijk. Hij wilde met -nu zijn eigen- batje veel te veel forceren. Tussenstand: 2-2.

Alan deed het erna tegen Richard ook niet slecht, maar moest zich toch in de vierde game met 15-17 gewonnen geven. Hierna trok Joop met veel bijgezette zeilen de stand weer gelijk tegen Dominique, door pas in vijf games te winnen. Harry speelde erna echter een vrij kansloze partij tegen Jos, die steeds beter in zijn nieuwe batje kwam. Tussenstand: 3-4.

In de resterende drie wedstrijden maakte ETAC 2 punten en Hobbit 1 punt. Alan won van Dominique, Harry was niet opgewassen tegen Richard, die tegen de arme Harry helemaal los ging en de ene na de andere smash produceerde. Joop moest daarna tegen Jos het vijfde punt zien te scoren. Uiteindelijk lukte hem dat ternauwernood, ondanks het vele gepraat van Jos tijdens de ralleys: 13-11 in game vijf!

Zijn we helaas niet ingelopen op onze degradatieconcurrent...