team 1 abtfHoewel ons team niet al te best presteert in de 1e klasse ABTF, zorgden we tegen Velp 2 wel voor een geweldige verrassing. Alan, Lotte en Peter werden de grote overwinnaars op het sterke Velp 2.

 

Alan:
Alan begon kansloos tegen een zeer sterk spelend Harrie van Osch, maar revancheerde zich op een overtuigende wijze tegen Fransman Dominique en dat was de eerste verrassing. Spannend was het zeker, want in de vijfde game kwam de verlossende winst met 6-11.
Tegen Jean-Paul had hij het toch erg moeilijk, hoewel niemand dat gedacht had. Zenuwslopend was de partij, maar uiteindelijk in de vijfde game, kreeg Alan het vertrouwen weer terug en won deze met 6-11.

Lotte:
Tegen Dominique speelde Lotte helemaal niet onaardig, maar hij was toch die avond aanvallend sterker. In 4 games verloor Lotte deze openingspartij. Tegen Jean-Paul won ze daarentegen wel overtuigend (3-11, 3-11 en 7-11). In de wedstrijd tegen Harrie ging het weer iets minder, want in drie games was Harrie sterker. Misschien was Lotte in de laatste partij al een gedeelte van haar energie kwijt.

Peter;
Peter begon sterk tegen Jean Paul, want in 3 games werd hij ruim verslagen. Vervolgens moest hij tegen Harrie en de 2e verassing van de avond was daar. In 3 games (alle met 8-11!) kreeg Harrie geen schijn van kans tegen Peter. Heel sterk, geconcentreerd en met overtuiging zorgde hij voor een positief resultaat! Tegen Dominique echter moest hij alweer zijn meerdere erkennen, hoewel hij deze ook graag had willen winnen.

Dubbel:
Het dubbel was ook alweer een grote 3e verrassing. Daar zorgde het goede tandem Lotte en Alan voor tegen het koppel Dominique en Harrie. De eerste 2 games werden met groot verschil gewonnen en de volgende 2 was weer voor de tegenstander. De 5e moest de beslissing brengen en met trots melden we dat die met 3-11 werd gewonnen. Superblij waren we, want we stonden al met 2-2 gelijk na 4 sets.

Kwam de overwinning door Joop van Osch, die die avond ons kwam steunen en coachen? Het heeft zeker bijgedragen, alhoewel we alle 3 die avond een behoorlijk technisch en mentaal niveau haalden. Bovendien moeten we ook een compliment geven aan onze Velpse tegenstanders voor hun sportiviteit en gezelligheid!