team 1 abtfDit is de wedstrijd die vorig seizoen twee maal in een gelijk spel eindigde. Nu traden voor ETAC aan: Alan, Lotte en Joop. Voor Velp: Dominique, Harrie en Jean Paul.

Alan
Alan speelde zij eerste partij tegen Dominique. En hoewel Lotte graag niet zo laat naar huis wilde, maakten zij er een spannende - wat zeg ik?: een zéér spannende- partij van. Een 5-gamer waarvan er drie boven de 11 punten eindigde! Het was wel zo dat de scheidsrechter enkele malen moest ingrijpen: Dominique was blijkbaar niet op de hoogte van de door het bestuur aangescherpte regels omtrent het reglementair serveren. En zo gebeurde het dat Alan de partij toch nog naar zich toe wist te trekken. Knap gedaan, hoor!

Tegen Harrie was ie echter vrij kansloos door het lepe spel van Harrie. Harrie had geleerd van zijn verliespartij tegen Alan vorig seizoen en pakte het nu veel meer bekeken aan. Maar met Jean Paul had hij totaal geen moeite en dat gold voor ons alle drie.

Lotte
Zij begon tegen Harrie, die zij vorig seizoen nog flink liet zweten. Vooral in de eerste game wist Lotte Harrie regelmatig doen zuchten met het door Harrie gevreesde "bal-op-tafel-houden-spel van haar. Maar zoals eerder gememoreerd; Harrie leert snel en liet Lotte deze keer toch wel vrij kansloos. Ook tegen Dominique kwam haar type spel niet uit de verf: haar "lekkere" forehand-spinbal miste deze avond de nodige precisie, mede door een deze avond erg goed spelende Dominique! Geen schande dus.

Joop
Hij startte tegen Jean Paul, waarvoor de eerste klasse toch wel 2 maten te groot is. De partij tegen Harrie was andere koek! Met af en toe prachtige rally's, waarbij het publiek de banken maar ternauwernood heel wist te laten, in de laatste drie spannende games van deze thriller. In de eerste twee games maakte zij elkaar eerst af: 5-11 en 11-6. Maar daarna ontspon zich een boeiend gevecht tussen de inmiddels warm gedraaide broers. Dat Joop tenslotte met 12-10 aan het langer einde trok is voor de statistieken. Er was nagenoeg geen verschil. Hun speelstijlen verschillen dan ook niet zoveel.

Ook tegen Dominique maakte Joop er een spannende 5-gamer van. Hoewel hij sterk begon (11-3) pakte de gewijzigde spelopvatting van Dominique goed uit voor de Velpspeler. Maar nadat Joop in game 4, na een achterstand, toch nog met 16-14 wist te winnen, viel dan toch het doek in game 5: 7-11. Ook hier weer mooie rally's, onderschreven door een af en toe joelend publiek!

Het dubbelspel van Alan-Joop tegen Harrie-Dominique werd ook al een 5-gamer (sorry Lotte) en met uitslagen als 10-12 en 14-12 er tussen, werd dit lange dubbel geheel tegen de verwachting in, gewonnen door ETAC ! Zowaar een mooie prestatie van die twee 60+sers.

Samen een lekker biertje bij de napraat!