team 1 abtfTegen onze concurrent om promotie, Velp 2, moesten we een redelijk goed resultaat behalen, om de 9 punten
voorsprong niet teveel te laten slinken. Harry Roelofs, Lotte Jensen en Peter de Kort moesten de klus zien te klaren.

Joop had zich afgemeld omdat hij te ziek was om te spelen, Peter kon eerst wegens verplichtingen elders niet spelen, maar kon gelukkig toch wel en bij Harry was spelen geen probleem.
Zowel Lotte als Peter wilden bijtijds naar huis, dus we zijn vroeg begonnen en wel precies om 20.00 uur. Onze tegenstanders waren zeer sportief en werkten daar aan mee. Harrie van Osch was zelfs al om half acht aanwezig!

Nu de wedstrijden:
Lotte heeft goed tot zeer goed gespeeld tegen Velp2. De wedstrijd tegen Harrie had ze in 3-en nipt verloren, maar je zag al dat ze zeer gedreven was. Tegen Jean Paul had ze geen probleem en tegen Dominique verraste ons allemaal! In 2 games versloeg ze hem heel duidelijk, alles werd door Lotte geretourneerd en aanvallen lukte ook goed. 2 wedstrijden gewonnen, meer dan we vooraf gehoopt hadden.

Harry Roelofs kon het helaas niet redden tegen Dominique en Harrie, hoewel hij tegen Dominique in 3en net verloor. Tegen Jean Paul scoorde Harry wel een goed punt. Het dubbel met Peter ging helaas in 3 games verloren, maar wat we ook streden, zij waren gewoon wat beter.

Peter begon tegen Dominique niet goed en verloor kansloos, hoewel hij wel beter speelde dan destijds in Velp. Maar tegen Harrie van Osch haalde hij zijn revanche, alles lukte en er was geen verslapping te zien in zijn spel. Tegen Jean Paul had hij niet veel moeite. Het was een spectaculaire avond en met 5-5 blijven we op 9 punten voorsprong staan en hebben uitzicht op het kampioenschap!

Aanvulling van Joop
Ik had aan Peter gevraagd of hij mij via WhatsApp op de hoogte wilde houden v.w.b. de voortgang van deze cruciale wedstrijd, die ik vanwege een bronchitis moest laten schieten. Dat deed hij en zo beleefde ik alsnog een spannende avond. Met enige tussenpozen vernam ik nogal wisselende tussenstanden, waarbij verrassende uitslagen mij best wel verbaasden. Ik vond het erg leuk deze wedstrijd zo te kunnen volgen.

Reactie vanuit Velp
Het was me een schuifavondje wel! Lotte speelt goed. Houdt (bijna) alles op tafel. Mijn directere spel ligt haar beter dan Joops gepiel. Ik snap nu waarom Paul Calsbeek van Velp1 ook van haar verloor: ze is moeilijk te passeren. Ze speelde ook heel goed tegen Dominique en won!
Peter was weer in goede doen. Ik had, zoals wel vaker, een mindere fase in de tweede game, maar kwam toch nog terug. Maar eerlijk is eerlijk: Peter was beter. Tegen Harry heb ik heel veel met korte zachte balletjes over het net gewerkt. En dan kon ik regelmatig ineens passeren. Dat werkte heel goed: Harry kreeg geen poot aan de grond. Uiteindelijk werd de wedstrijd een terecht gelijkspel. [Harrie]

wedtrijdformulier