team 1 abtfDeze avond stond de wedstrijd tegen een degradatiekandidaat op het programma: Spil 1. Zij betraden het slagveld met Hennie van Rossum, Frans Hendriks en Wim ten Dam en namen het op tegen Harry, Joop en Peter. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij als voorlaatste team acht punten voor op Spil en wilden dat graag nog wat uitbreiden, voor de zekerheid.

Onze derde wedstrijd van dit seizoen was uit naar Zevenaar.team2
Piet, John Derksen, John Jenniskens en mental coach Safa Faezi gingen op pad naar deze tegenstander.
Na een hartelijk welkom en de complimenten voor onze nieuwe trainingspakken kon de wedstrijd beginnen.
Mark, Renate en Edwin speelden namens Zevenaar.

Op 2 oktober moesten we het opnemen tegen de huidige kampioen van de 1e klasse NOM1team 1 abtf.
Dat deden Lotte Jensen, Marcin Otto en Peter de Kort.
Joop was voor vanavond ingedeeld, maar moest wegens privé omstandigheden afmelden. Marcin was wederom bereid om in te vallen.

Vooraf hadden we niet veel hoop, omdat de NOM 1 bekend stond als een zeer sterke tegenstander. Dus als we 1 of misschien 2 puntjes konden binnenslepen, dan was onze avond al geslaagd.
Hoe anders verliep het overigens!

Peter begon tegen Rob Jezeer overtuigend en geconcentreerd. In 3 sets versloeg hij Rob vrij gemakkelijk. Een seizoen ervoor verloor hij nog in 5 sets, dus een goede revanche was het resultaat.
De volgende twee wedstrijden verloren we, eerst Lotte tegen Michel Meijer en Marcin tegen Evert Abbas.

De 4e wedstrijd, het dubbel Lotte/Peter tegen Michel/Evert, liep niet geheel lekker. Peter maakte teveel fouten, maar ook Michel speelde heel vast en snel. Het dubbel is bij ons een probleem, die verliezen wij te vaak!
Toen kwam toch de ommekeer!

Lotte won in een heel goed gespeelde wedstrijd van Rob en Peter moest tot het uiterste gaan om van Evert te winnen.
Hoera! 2 bonuspunten erbij, en de stand was 3-3 !
Marcin had geen kans tegen de topspeler Michel. Geen schande Marcin, je bent net met officiële wedstrijden begonnen!
Lotte moest vervolgens tegen Evert. Dat werd ook een spectaculair succes! Heel rustig en op de juiste momenten aanvallen bracht Lotte deze mooie overwinning. Evert was erg gespannen en onzeker, mede omdat hij de eerste set al met 11-1 verloren had. 4-4, wie had dat gedacht!

Zat er nog meer in? Marcin tegen Rob en Peter tegen Michel?
Helaas niet, de 2 laatste wedstrijden werden toch vrij gemakkelijk gewonnen door de NOM.
We waren toch super blij met de 4 punten, vooral omdat we dat helemaal niet verwacht hadden.

ETAC staat nu 8 punten los van de Spil 1 en dat geeft een beetje hoop om in de 1e klasse te blijven.
Aanstaande maandag moeten we uit spelen tegen........de Spil.
Zal dat onze eerste overwinning worden?

Vrijdag 27 september speelde ETAC 1 gelijk tegen het Rhedense Slagvaardig 3.team1
Daniel Hoek 1 gewonnen
Safa Faezi 1 gewonnen
Rut Roeven 2 gewonnen.
Daniel en Rut wonnen ook het dubbel.

Momenteel staat ons 1e team op de 2e plaats in poule A 1e klasse NTTB.