Gisterenavond 17 april hebben Lotte Jensen, Harry Roelofs en Peter de Kort een zeer belangrijke overwinningteam 1 abtf
behaald in de strijd om wel of niet degraderen. We moesten het opnemen tegen Ruud Meijer, Paul Calsbeek en Johan Sip.

ETAC'80 2 ging op bezoek in Bemmel bij Essentia.team2
Essentia staat als laatste, dus wij hoopten op een goede uitslag.

Op dinsdagavond 9 april moesten Joop, Harry en Peter het opnemen tegen het hooggeplaatste NOM1team 1 abtf.
De tegenstanders waren Michel Meijer, Rob Jezeer en Evert Abbas,

De eerste wedstrijd werd geopend door Harry tegen Michel. In drie sets was het bekeken door Michel. Harry had moeite met het vaste en snelle spel van Michel.
De 2e set tussen Joop en Rob was er een met een verhaal. Joop verloor deze weliswaar, maar dat kwam grotendeels door de verkeerde opslag van Rob. Joop maakte Rob daar op attent, maar dat mocht niet baten. Dan is Joop ook minder gemotiveerd om vol voor de winst te gaan.
De 3e set tussen Peter en Evert was verrassend. Peter was zeer geconcentreerd en zijn aanvalsspel lukte zeer goed. Na 4 sets kon hij juichend het speelveld verlaten.

Het dubbel met Harry en Joop verliep veel beter dan vorige week. De eerste set werd maar nipt verloren met 13-11. De rest verliep beter voor Michel en Berry, de "vierde man".

Harry speelde daarna tegen Rob en dat werd een klinkende overwinning voor de goed spelende Harry. Ons 2e puntje was binnen en zat er nog meer in die avond? De 6e set tussen Peter en Michel liep op een teleurstelling uit voor Peter. Geen schijn van kans had hij en hij kon zijn goede vorm tegen Evert niet vervolgen.
Fantastisch was de volgende game van Joop tegen Evert. Heel duidelijk in 3 sets maakte Joop gehakt van Evert, ondanks het feit dat Evert ook niet altijd juist serveerde. Dat was ons 3e puntje.

De wedstrijd tussen Rob en Peter bracht Peter de teleurstelling van de avond. Hij kwam met 2-0 heel makkelijk voor, maar verloor daarna geheel de controle tegen een dan veel beter spelende Rob. Dat was echt balen!

Evert haalde tegen Harry zijn revanche en wist makkelijk in 3 sets te winnen.
De laatste partij tussen Joop en Michel was een thriller van jewelste. Joop speelde zeer goed en wist het Michel erg moeilijk te maken. Na 4 sets stond het 2-2 en misschien zat er een verrassing in tegen de beste speler van de NOM. Helaas ging dat niet door en Joop verloor de laatste set met 11-5.

Verloren we thuis nog met 9-1, dan hadden we deze avond wel beter gepresteerd! Maar of dat voldoende is voor handhaving in de 1e klasse is nog maar de vraag. Evert vond ons een sterk team goed genoeg voor de 1e klasse, maar ach.....soms loopt het toch anders.

Woensdag speelden we een vreemde wedstrijd, we speelden thuis maar waren toch uit.team2
Door omstandigheden hebben we van locatie en speelavond met TCB geruild, omdat zij vrijdag niet konden.